De Junior Theaterschool voor de groepen 3/4 en 5/6 is volop aan de gang. Met voldoende aanmeldingen starten de groepen 1/2 en 7/8/brugklas medio januari 2019. Een seizoen lang krijgen de kinderen les in dans, zang en spel, en wordt er toegewerkt naar een theatervoorstelling voor publiek. Dus heb of ken je kinderen die houden van zingen, dansen en acteren en is het hun droom om te spelen in een theaterproductie? Geef ze dan nu op! Inschrijven voor de groepen 1/2 en 7/8/Brugklas kan nog tot medio januari 2019.

Stuur een email naar info@hetkleintoneel.nl om je aan te melden.

Spel- en improvisatietraining (14+) 


Op donderdag 31 januari 2019 begint alweer de 2e speltraining van het seizoen. 

De speltraining laat je de komende 12 weken kennismaken met de basisvaardigheden van acteren. Centraal staat het acteren op basis van vaste tekst. Je leert welke technieken er bestaan om geloofwaardig te reageren op het spel van je tegenspeler en waar een scene aan moet voldoen. Daarnaast leer je de spelscenes inhoud te geven door verschillende emoties toe te passen. Uiteindelijk werk je toe naar een monoloog die je speelt voor publiek.

Liever een korte cursus volgen? In de improvisatietraining ga je 3 avonden spelen op basis van improvisatie. Je ontdekt dat improviseren mogelijkheden biedt om samen met je tegenspelers vanuit het niets hilarische, grimmige of ontroerende scenes neer te zetten. Op de laatste avond breng je alles voor het publiek in de praktijk tijdens “De Vloer Op”, waar ook een professionele acteur aan meewerkt! Welke acteur dit is hoor je binnenkort van ons. Zowel de onervaren als de geoefende speler is welkom bij deze training.
De trainingen vinden plaats op vrijdag 18 januari, vrijdag 25 januari en vrijdag 1 februari. De uitvoering met professionele acteur vindt plaats op zaterdag 2 februari.

Ben en/of ken jij iemand die interesse heeft om één van onze trainingen te volgen of is het al een tijd geleden dat jij een training gevolgd hebt en lijkt het je wat om opnieuw kennis op te doen? Schrijf je dan nu in door een email te sturen naar info@hetkleintoneel.nl